3 Ekim 2013 Perşembe

► Değirmenaltı'nda barınma mekanları

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü etkinliği olarak Değirmenaltı Yerleşkesi'nde yaşayan Macellan ve arkadaşları için yaklaşık üç haftalık sürecek bir çalışmaya başlayacağız.  Kuşlar, kediler ve köpekler olmak üzere üç farklı grup halinde çalışacağız. Çalışmada üç aşamalı bir süreç izleyeceğiz.
1. Araştırma ve hazırlık (bireysel ve grup halinde)
2. Tasarım süreci (bireysel) ve grup tartışmalar sonucu ortak tasarım/lar
3. Üretim (grup)

Çalışmada aşağıda yer alan incelemeleri yapmamız gerekiyor:

Yerleşim için uygun alanların tespit edilmesi:  arazide yön, eğim, hakim rüzgar, hava koşulları, insan sirkulasyonu gibi kriterler düşünülmeli

Yerleşkede yaşayan sokak hayvanlarının genel sayısı, fiziksel özellikleri (boyut), mekan kullanımları (hayvan psikolojisi)

Kullanılabilecek malzemeler ve özellikleri (hava koşulları, barınma mekanlarının kullanım ömrü vb. diğer değişken faktörler düşünülmeli)

Daha önce yapılmış olan barınma mekanlarından oluşan araştırmalar, fotoğraf ve videolar

Bunların dışında yerleşkede sokak hayvanlarından rahatsız olan/olabilecek insanların varlığı da düşünülmeli...

Araştırma, çizim, görsel (fotoğraf ve videoları) çalışmanın sonunda powerpoint programında hazırlayarak sunacağız. Çalışmanın sonunda projenin tanıtımı için üç grubun bütün çalışmalarının yer aldığı A2 boyutunda bir poster ile şurada benzerleri görülebilecek ve 15 x 11 cm boyutlarında  siyah beyaz bir kullanma kılavuzu (kitapçığı) hazırlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder