1 Ekim 2013 Salı

► Birleşmiş Milletler internet gönüllüsü olarak mimari proje ve tasarım alanlarında çalışmak


Mimarlık profesyonelleri ve öğrencilerinin Birleşmiş Milletler'in internet gönüllüsü olarak yer alabilecekleri ya da çalışabilecekleri adrese bu linkten ulaşılabilir:

Internet üzerinden işleyen gönüllülük sistemine göre, kişi ya da kurumlar ilgi alanları ve boş vakitlerine bağlı olarak sitede duyurulan destek programlarına çalışma koşullarını ve gönüllülük derecesini kendileri belirleyerek başvuruda bulunabiliyor. Gönüllülerden kesinlikle maddi bir desteği talep etmeyen bu sistemde, örneğin İngiltere'de bir kuruluş ya da firma Afrika'da bir köyde ihtiyaç duyulan bir yapı tasarımı, mimarlık/sanat ile ilgili bir etkinliğin düzenlenmesi ya da web sitesi tasarımı için çağrıda bulunuyor. Internet üzerinde yapılan çağrıya özgeçmiş ile başvurduktan sonra aday seçildiği takdirde gerek ekip içinde, gerekse bireysel olarak yer alınabiliyor. Mimarlık ile ilgili olarak genellikle tasarım, çizim desteği ve bazen fiziksel olarak o bölgede bulunarak proje kontrolü vb. gibi konularda ihtiyaçlar talep ediliyor.

Uluslararası bir kuruluşta ya da coğrafyada bilgi ve deneyimlerini paylaşarak katkıda bulunmak isteyenler için iyi bir deneyim olabilir. Önemli bir nokta duyurulan çağrıya başvurmadan önce desteği talep eden kuruluşun yapısını incelemekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder